CategoriesEchipamente de protectie Manusi

Standardul EN374 de protecție a mâinilor impotriva substantelor chimice

Standardul EN374 de protecție a mâinilor impotriva substantelor chimice

Reglementările de siguranță se schimbă și evoluează în permanență, ceea ce face din ce în ce mai important ca lucrătorii să fie informați cu privire la cele mai recente standarde din domeniul lor. Standardul EN374 este o cerință cheie de protecție a mâinilor atunci când se lucrează cu substanțe chimice periculoase, oferind informații critice în legătură cu cerințele de performanță a protecției, metodele de testare și sistemele de marcare.

Această postare pe blog analizează importanța înțelegerii și respectării acestui standard european pentru a asigura siguranța lucrătorilor în orice mediu de lucru în care există riscul de expunere la substanțe chimice.

Ce este standardul EN374 și de ce este important pentru protecția mâinilor împotriva substanțelor chimice?

Standardul EN374 reprezintă un set de reguli stricte referitoare la echipamentele de protecție individuală pentru protecția mâinilor împotriva substanțelor chimice. Acest standard este important deoarece protecția mâinilor este esențială în orice domeniu care implică interacțiunea cu substanțe chimice periculoase.

Echipamentele de protecție individuală conform acestui standard sunt proiectate pentru a asigura o barieră eficientă împotriva contactului cu aceste substanțe toxice, reducând astfel riscurile pentru sănătate și siguranța lucrătorilor.

Strictetea standardului EN374 asigură că echipamentele de protecție individuală oferite sunt de înaltă calitate și siguranță, protejând astfel mâinile noastre împotriva celor mai periculoase substanțe chimice.

Cerintele care trebuie îndeplinite pentru a asigura conformitatea mănușilor cu standardul EN374

Mănușile de protecție sunt utilizate într-o gamă largă de industrii și aplicații pentru a proteja lucrătorii împotriva substanțelor periculoase și a riscurilor asociate cu acestea. Pentru a asigura conformitatea acestor mănuși cu standardele de siguranță, producătorii și distribuitorii trebuie să îndeplinească o serie de cerințe esențiale.

Una dintre cele mai importante cerințe este testarea mănușilor împotriva a cel puțin trei substanțe chimice diverse, în conformitate cu standardele ISO 16604 și ISO 16605. Aceste teste verifică capacitatea mănușii de a proteja împotriva penetrării și permeației substanțelor periculoase, precum și a jeturilor de apă sub presiune. Pentru a obține conformitatea cu standardul EN374, mănușile trebuie să treacă cu succes aceste teste și să furnizeze un nivel adecvat de protecție împotriva substanțelor chimice.

Mănușile trebuie să fie marcate cu simbolurile corespunzătoare, inclusiv simbolul pentru protecție chimică, pentru a indica faptul că acestea respectă standardul EN374. Etichetarea corectă a mănușilor este, de asemenea, esențială pentru a asigura că utilizatorii sunt conștienți de riscurile asociate cu utilizarea acestora și de modul în care ar trebui depozitate și utilizate.

De asemenea, producătorii trebuie să furnizeze informații detaliate despre utilizarea mănușilor, riscurile asociate și cum să le depozitați în mod corespunzător. Aceste informații trebuie să fie incluse în instrucțiunile de utilizare ale mănușilor și trebuie să fie ușor accesibile pentru utilizatorii acestora.

cod chimic clasa
A metanol alcool primar
B acetone keton
C acetonitril compusi cu nitril
D diclorometan parafina clorinata
E disulfat de carbon
compusi organici cu continut de sulfuri
F toluen
hidrocarburi aromatice
G dietilamina amine
H tetrahidrofuran
compusi cu eter si heterociclici
I acetat de etil esteri
J n-heptan
hidrocarburi saturate
K hidroxid de sodiu 40% baza anorganica
L acid sulfuric 95%
acizi minerali anorganici
Masurarea timpului (min)
Index de performanta a penetrarii
> 10 1
> 30 2
> 60 3
> 120 4
> 240 5
> 480 6

Avantajele utilizării mănușilor care respectă standardul EN374

Avantajele utilizării mănușilor care respectă standardul EN374 sunt numeroase și esențiale pentru siguranța și protecția mâinilor. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii:

Protecție împotriva substanțelor chimice

Mănușile care respectă standardul EN374 sunt proiectate pentru a oferi o protecție de înaltă performanță împotriva diferitelor substanțe chimice, inclusiv acizi, solvenți, uleiuri și alte substanțe toxice. Acestea sunt testate în mod riguros pentru a se asigura că furnizează o barieră eficientă împotriva contaminării cu astfel de substanțe și reduc riscul de accidente.

Rezistență la rupere și perforare

Mănușile care respectă standardul EN374 au o rezistență mai mare la rupere și perforare decât mănușile obișnuite, ceea ce le face mai durabile și mai rezistente la uzură și deteriorare. Acest lucru înseamnă că mănușile pot fi folosite în condiții mai dificile și pot rezista mai bine la obiecte aspre, tăioase sau ascuțite.

Confort și manevrabilitate îmbunătățite

Mănușile care respectă standardul EN374 sunt concepute pentru a oferi o manevrabilitate mai bună și un confort mai ridicat decât alte mănuși de protecție, ceea ce face utilizarea lor mai eficientă și mai sigură. Acestea sunt proiectate să se potrivească perfect pe mâini și să ofere o aderență mai bună, permițând operatorilor să manipuleze cu ușurință obiecte mici și delicate.

Protecție împotriva infecțiilor

Deși testele standardului EN374 nu includ protecția împotriva infecțiilor, mănușile care respectă acest standard oferă totuși o protecție suplimentară împotriva multor agenți patogeni, inclusiv bacterii și viruși. Acestea previn contactul direct cu mediile contaminate și reduc riscul de infectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.